E-sport
Blogg

E-sportens explosiva utveckling

E-sporten kom från ingenstans och blomstrade nästan direkt. E-sporten finns över hela världen idag och den fortsätter att utvecklas. Många vet däremot inte vad det är och varför det är så pass populärt. I denna text kommer du kunna läsa om vad e-sport är och dess utveckling.

Vad är e-sport?

E-sport är en förkortning av ordet elektronisk sport och är namnet på alla de tävlingar som sker med datorspel online. E-sporten startade i Kina och har sedan expanderat ut i världen. E-sporten är idag en av de största sporterna som finns och den är otroligt populär. Du kanske kan undra vad som faller under denna kategori och det är alla spel som spelas online.

Till och med VR-spel klassas som e-sport, även om det är Counter strike som är det vanligaste spelet. Fortnite är ett annat spel som har blivit populärare genom åren. Om du vill bli en e-sportspelare så behöver du inte längre drömma om det, för det finns nämligen e-sportsgymnasium där du får lära dig att bli ett proffs på e-sport och kanske komma med i ett populärt lag och tjäna pengar på att spela.

Kan man betta på e-sport?

På grund av att e-sporten har blivit mer och mer populär så kan du nu också betta pengar på sporten. Du kan betta på det lag du tror kommer vinna precis som med vilken annan sport som helst. Du ska däremot vidta försiktighet när du bettar eftersom du inte vill spela bort alla dina pengar. Skulle detta däremot hända och du har en brådskande räkning, kan du ta sms lån för att betala den. Då får du pengar snabbt in på kontot efter en liten stund.

Du kan aldrig kontrollera hur andra ska spela eller agera i en match och därför blir det väldigt svårt att betta på just e-sport. Ibland kan du ha turen med dig och vinna när det lag som du bettat på vinner. Hur stora summor pengar du ska spela för är helt upp till dig själv. Ett tips är att inte spela med allt för stora summor utan spela med mindre summor som du är okej med att förlora.

E-sport på tv och stream

Eftersom E-sporten har blivit så pass populär som den är idag så kan du se det på tv och på stream när du vill. Det finns till och med en tv-kanal som bara visar e-sportsturneringar dag och natt. Aftonbladet visar ofta de turneringar som går och eftersom det finns streams så kan du se dem var du vill. Varför inte på telefonen eller på datorn? Kanske kan du se många olika turneringar och matcher samtidigt på alla dina enheter.

Om du själv inte har en tv eller tillgång till internet så kan du se det hos en kompis istället. Det finns också barer och restauranger som sänder e-sporter och dit kan du gå om du känner att du verkligen måste se en match. E-sporten på tv är ett nytt koncept som inte är likt något annat och det kan ta tid innan du vänjer dig vid att titta på det.

Kommentarer inaktiverade för E-sportens explosiva utveckling