Elpriser
Blogg

Sänkta elkostnader för 2020

Under 2020 finns det mer som ett hushåll kan göra för att minska kostnaderna på sin energiräkning. Genom att jämföra priser och byta leverantör kan tusenlappar sparas per år. Dessutom har Sveriges regering infört regleringar som gör att bolag inte i samma utsträckning kan chockhöja priserna.

En rörlig utgift som många hushåll försöker minska är just hushållselen. Genom att införskaffa sig energieffektiva vitvaror, ha led-lampor och vara varsam med sin energikonsumtion, så kan månadskostnader för el minska. Men faktum är att det finns många andra sätt att minska sin elräkning än att endast ändra på sin energikonsumtion.

Jämför elpriser

Det har aldrig varit så enkelt att jämföra elpriser som det är idag. På internet finns plattformar för att jämföra aktuella elpriser, vilket kan göra att hushåll sparar många tusenlappar per år. Genom att titta på vad olika elbolag erbjuder, så kan hushåll välja det mest prisvärda alternativet för att sänka sina energikostnader. Att exempelvis byta elbolag kan därför innebära att hushåll kan förvänta sig sänkta månadskostnader under 2020 och att de pengarna kan läggas på något annat. Dessutom innebär byte av bolag som levererar energi, att kunderna demonstrativt visar att räkningen har blivit för hög. Om fler personer jämför priserna på energi och byter bolag, så pressas priserna och konkurrensen om kunderna blir högre.

Regleringar från regeringen

Utöver att jämföra priset på elen, så finns det mycket som pekar på att många hushåll kommer få sänkta elräkningar. Faktum är att på Sveriges energinät finns det energijättar som under de senaste åren har chockhöjt priset på el. Regeringen har därför infört en reglering som gör att priserna inte får höjas på samma sätt som de har gjorts tidigare år. Det innebär att hushåll kan förvänta sig att priset på energi kommer att sänkas eller förbli desamma som tidigare år.

Kommentarer inaktiverade för Sänkta elkostnader för 2020