Industriell energi
Blogg

Hur industri påverkar elpriset

Vi här på Lessebo tycker det är på tiden att vi belyser hur mycket el industrin förbrukar, vilket inbegriper framställning av pappersmassa. Skogsägare däremot producerar även el i stora mängder och många företag tar och gör något åt problemet med att starta solcellsparker. Läs vidare här för att lära dig mer om hur mycket el som förbrukas av privatpersoner gentemot industrin.

Välja rätt leverantör för billig el

Som industri och privatperson är det oerhört viktigt att välja ett elbolag som har billiga priser. Som företag så är det rätt skräddarsydda lösningar som gäller och då kan det vara bra att gå via stora aktörer som Elbyte för att få in offerter från flera olika elbolag. Även som privatperson gäller det att komma åt bra erbjudande och att jämföra elpriser är då avgörande. Använd återigen för att hitta bästa elpriser här och nu.

Elanvändning i Sverige

Det är faktiskt som så att privatpersoner genom sina bostäder och produkter i hemmet samt elbilar förbrukar mer el totalt än hela Sveriges industri. Privatpersoner brukar ligga på ca 50 % (70-90 Twh) och indstrin på ca 40 % (50-70 Twh) enligt statistik från energimyndigheten. Frågan är om dessa siffror kommer förändras i framtiden. Att ha pressade priser på sitt elavtal är viktigare än någonsin. Välj alltid ett elbolag som erbjuder störst elpris-rabatt.

Ändrad elkonsumtion

Nu har det visat sig att elavtal som elbolaget Tibber med elpris på timme har blivit populära i och med att 1/3 av alla bilar som såldes 2021 var elbilar. Då är det ju smart att ladda dessa på natten. Det drar Tibber nytta av då deras elavtal och tillhörande app har en funktion för smartladdning så att elbilen bara laddas när det är billigt. Sen gäller det att se över om man har massa andra kostnader i hemmet som alltid är på hemma. De ska också varna om det finns elbovar hemma.

El – den nya kraften för alla

Industrier går till stor del redan på el men nu ska det tillverkas ännu mer då tillväxten alltid ökar. Nu när kärnkraft inte längre anses vara grön så är det förnybar el som ska stå för all den extra konsumtionen av el. Sorry men det funkar inte att bara duscha två gånger i veckan och leva i förnekelse. Om alla i Sverige börjar köra elbil så blir det en stor extrabelastning på elnätet. Och om all el ska komma från förnybara energikällor behöver deras kapacitet att se till så elen är konstant markant förbättras.

Kommentarer inaktiverade för Hur industri påverkar elpriset